Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Lleida se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni

Data de publicació: 6/10/2017

Diumenge 8 d’octubre, el Castell de Gardeny farà portes obertes de 10 a 13.30 i a les 12 hi haurà una visita guiada gratuïta

REGIDORIA DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT, DEL COMERÇ, DEL TURISME I DE L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA

Lleida se suma aquest diumenge, 8 d’octubre, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni fent portes obertes al Castell de Gardeny de 10 a 13.30 i oferint una visita guiada gratuïta a les 12 hores. Per poder assistir a la visita guiada gratuïta al Castell de Gardeny és imprescindible fer reserva prèvia trucant al 973 700 319 o 973 271 942 (places limitades).

Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és 'Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats' per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats. Fins diumenge 8 d’octubre, Catalunya celebra la 26a edició de les Jornades Europees de Patrimoni. Els palaus, castells, monestirs, fàbriques, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i activitats especials. el Departament de Cultura ha recollit en una única agenda en línia (http://patrimoni.gencat.cat/JEP2017) les més de 350 activitats que han organitzat els municipis d’arreu del país: visites guiades, representacions teatrals, concerts, passejades, exposicions i molt més.

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que pretén fer una manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació al patrimoni des de la seva creació el 1991.