Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Fira de Sant Miquel celebra el Dia del Segrià

Data de publicació: 30/9/2017

El paer en cap, Àngel Ros, presideix la recepció oficial als alcaldes de la comarca, amb la presidenta del consell comarcal, María José Invernón, i el vicepresident de la Diputació i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, al capdavant

FIRA DE LLEIDA

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit aquest matí la recepció a la corporació comarcal i als alcaldes de diversos municipis del Segrià, encapçalats per la presidenta del Consell, María José Invernón, i el vicepresident de la Dipoutació i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, amb motiu de la celebració del Dia del Segrià a la Fira de Lleida.

L’alcalde de Lleida, al marge de remarcar les xifres rècord amb què enguany la Fira ha organitzat la 63a edició, amb plena ocupació del recinte, ha assenyalat que “la Fira de Sant Miquel és la fira de la comarca i del territori” i els ha convidat a visitar-la i a participar-hi. El paer en cap ha recordat tot el que els visitants es trobaran al recinte firal, dedicat al sector agrícola i a les noves innovacions tecnològiques que es presenten enguany.

Per la seva banda, María José Invernón ha posat en relleu el treball en comú d’alcaldes i regidors per fer comarca i ha destacat la pinya que enguany s’ha fet amb els pagesos, davant la crisi que pateix el sector de la fruita.

L’alcalde Ros ha lliurat a la presidenta del Consell del Segrià la litografia oficial de la Fira d’enguany, obra de Perico Pastor, i, alhora, Invernón li ha lliurat al paer en cap la reproducció del primer premi d’artesania, convocat per la institució comarcal. El paer en cap és la primera persona que ha rebut aquest detall, que identifica la comarca amb un arbre fruiter, arrelat a la terra, simbolitzant l’arrelament del consell al territori.

La tinent d’alcalde Sara Mestres ha assistit a l’acte, amb una representació dels alcaldes i regidors de la comarca, així com el director de la Fira de Lleida, Oriol Oró. La recepció s’ha fet al Club de l’Expositor, al Palau de Vidre, i després s’ha fet la tradicional hissada de la bandera del Segrià, a l’entrada del recinte firal. A continuació, els alcaldes han visitat i saludat els expositors de la fira.