La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

LaTemporada Lleida commemora el 250è aniversari del naixement de Beethoven

Data de publicació: 24/1/2020

L’Auditori Municipal Enric Granados ha programat un cicle 6 concerts amb diversos formats diferents que interpretaran diferents obres d’aquest il·lustre compositor alemany

El primer d’ells “La Pastoral de Beethoven” avui divendres a càrrec de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i sota la direcció de Gábor Takács-Nagy

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

LaTemporada Lleida commemora el 250è aniversari del naixement de Beethoven amb la programació d’un cicle de 6 concerts a l’Auditori Municipal Enric Granados. El primer d’ells serà aquest vespre, a les 20.30 hores, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae que se suma a aquesta celebració amb “La Pastoral de Beethoven” dirigida per Gábor Takács-Nagy (director musical de la Orquesta de Cámara del Festival de Verbier y de la Manchester Camerata).

Considerat un dels màxims especialistes de la música hongaresa i, a participar, de Béla Bartók, Takács-Nagy pujarà a l'escenari per dirigir la simfonia Pastoral, una de les obres més conegudes de l’il·lustre compositor alemany.

Beethoven, que gaudia de les passejades per la natura, es va inspirar en el Retrat musical de la natura, del compositor Justin Heinrich Knecht, per intentar reflectir amb la música les imatges de camp, els ocells, els pastors i la tempesta en la seva simfonia pastoral.

Una jove promesa del piano

A la primera part del concert, serà el jove pianista Daniel Kharitonov, guanyador de la 15a edició de el concurs Internacional Txaikovski, el que pujarà a l'escenari per interpretar el concert per a piano i orquestra d'aquest mateix compositor.

Nascut a Yuzhno-Sakhalinsk, a l'extrem oriental de Rússia, amb només 16 anys Kharitinov ja va destacar en el concurs Txaikovski. El jove pianista va debutar amb l'Orquestra Mariinsky dirigida per Gergiev el 2013 i ja ha ofert diversos recitals, dels quals destaca la seva actuació al Carnegie Hall el 2013 i la seva presència en els festivals d'Annecy Classic i l'Internacional de Colmar.

En la seva col·laboració amb Camera Musicae interpretarà el concert número 1 per a piano i orquestra de Txaikovski. El compositor va compondre aquesta obra en 1874, però va modificar algunes parts després de les crítiques que va rebre del seu amic Nicolái Rubinstein, qui finalment contribuiria a popularitzar la peça. En aquest concert, Txaikovski va introduir algunes novetats, entre les quals destaca la presència de tres temes en el primer moviment, encara que només es desenvolupa el segon i el tercer; o el scherzo central en el lent segon moviment.

CONCERTS BEETHOVEN 2020

Diumenge, 1 març 2020 – 19.00 h

L’Heroica de Beethoven

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

Luis Gorelik, director

L’OJC se suma a la commemoració del 250 aniversari del naixement de Beethoven. En aquesta ocasió l’OJC ha convidat el director argentí Luís Gorelik per interpretar dos compositors amb estils i trajectòries molt diferenciades.

Per una banda, podrem escoltar les Variacions Concertants del compositor argentí Alberto Ginastera, una obra escrita el 1953 que ha estat considerada la culminació orquestral del compositor. A la segona part constarà d’una de les simfonies més famoses de Beethoven, l’Heroica.

Programa:

Variacions Concertants (A. Ginastera)

Simfonia nº3 en Mi bemoll Major,”Heroica” (L. V. Beethoven)

Preu: 13 € / Reduït: 11 € / Amics OJC: 7 €

Dijous, 12 març 2020 - 20.30 h

L'Octet de Mendelssohn

Quartet Teixidor i Quartet Altimira

Quartet Teixidor: Irantzu Zuasti, violí. Joan Marsol, violí. Jordi Armengol, viola. Xavier Roig, violoncel

Quartet Altimira: Maria Florea, violí. Luis Peña, violí. David Andújar, viola. Mariona Tuset, violoncel

Els quartets Teixidor i Altimira col·laboren per primera vegada per tal d’oferir l’Octet per a cordes op. 20 de Felix Mendelssohn. Escrit el 1825, quan el compositor tenia només 16 anys, és una de les seues grans obres cambrístiques. Una música plena de vitalitat i optimisme que es pot escoltar en directe molt poques vegades. A la primera part, el Quartet Teixidor, en la seua setena temporada a l’Auditori, es suma a la commemoració de l’Any Beethoven 2020 interpretant el Quartet op. 18 núm. 4. La fosca tonalitat de Do menor serà un bon contrapunt a la lluminositat de l’Octet.

Quartet en Do menor, op.18 núm. 4  L. van Beethoven

Octet en Mib major, op. 20 F. Mendelssohn

Preu: 11 € / Reduït: 9 €

Dijous, 2 abril 2020 – 20.30 h

Trio Ludwig interpreta Beethoven

Hyo
Sun Lim, piano

Abel Tomàs Realp, violí

Arnau Tomàs Realp, violoncel


Considerat com una de les formacions més destacades de l’actualitat, el Trio Ludwig té com a vocació principal aprofundir en l’obra de Beethoven, del que n’han interpretat la integral de trios en diverses ocasions així com el seu Triple Concert per a trio i orquestra. Format pels germans Abel i Arnau Tomàs al violí i al violoncel, fundadors i membres del reconegut Quartet Casals, i la pianista Hyo‐Sun Lim, guanyadora de nombrosos concursos internacionals entre els quals destaca el “Reina Elisabeth” de Brussel·les.

Programa:

Trio amb piano op.1 núm. 1 en Mi bemoll Major (Ludwig van Beethoven)

Trio amb piano núm. 2 en Si menor, Op. 76 (Joaquin Turina)

Trio amb piano op.1 núm. 3 en Do menor (Ludwig van Beethoven)

Preu: 11 € / Reduït: 9 €

Diumenge, 31 maig 2020 – 19.00 h

La Novena de Beethoven

Orquestra Simfònica del Vallès

Marga Cloquell, soprano

Tànit Bono, mezzosoprano

Roger Padullés, tenor

Carles Pachón, baríton

Orfeó Català

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

Xavier Puig, director

Orquestra Simfònica del Vallès


L'Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del seu director titular, Xavier Puig interpretaran l'obra musical més joiosa de la història de la música: la Novena de Beethoven. Una crida a la comunitat que desvetlla el nostre desig més confessable d’una felicitat compartida. Una Novena ben propera, bastida pels versos de Joan Maragall cantats per les veus solistes i corals amb més talent del país. La Novena com no l’has escoltada mai, perquè l’«Oda a l'Alegria» sonarà com si brollés de la mateixa humanitat. Per recordar que canviar el món és una tasca de tots.

Programa:

Cant espiritual
(Xavier Montsalvatge)

Simfonia núm. 9 en Re menor, op. 125 “Coral” (Ludwig van Beethoven)

Preu: 25 € / Reduït: 20 €

Dijous, 4 de juny de 2020 – 20.30 h

Beethoven 2020

Quartet Teixidor

El Quartet Teixidor interpreta dues obres de Ludwig van Beethoven per commemorar el 250è aniversari del seu naixement. En primer lloc, el Quartet op. 95, anomenat Serioso pel mateix compositor. D’altra banda, el Quartet op. 18 núm. 6 és l’últim de la sèrie publicada el 1801. Entre aquestes dues obres, la Romança per a quartet de corda d’Enric Granados, una petita joia que malauradament apareix amb poca freqüència en les sales de concerts.

Programa:

Quartet en Fa menor, op. 95 ( L. van Beethoven); Romança per a quartet de corda   (E. Granados); Quartet op. 18 n. 6 en Sib major major (L. van Beethoven)

Preu: 11 € / Reduït: 9 €


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.