La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Els Diumenges d'Arqueologia conviden a visitar les Adoberies de la rambla de Ferran

Data de publicació: 23/1/2020

Les muralles medievals, les Adoberies, la domus romana i l’Arxiu Arqueològic es podran contemplar al llarg de tot el 2020 a través de recorreguts guiats

URBANISME

El Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida organitza per al pròxim diumenge una visita guiada a les Adoberies de la rambla de Ferran.

L'activitat forma part del cicle Diumenges d'Arqueologia que durant tot el 2020 permetrà contemplar, a més de les Adoberies, la domus romana de l’Auditori Municipal Enric Granados, les muralles medievals d'Anselm Clavé i l’Arxiu Arqueològic.

Precisament, el paer en cap, Miquel Pueyo, juntament amb els tinents d’alcalde Antoni Postius i Jaume Rutllant, va visitar ahir l’Arxiu, on es troben dependències del Servei d’Arqueologia que forma part de la Regidoria d’Urbanisme. Acompanyat pels responsables del servei, l’alcalde va contemplar el material -sobretot, vestigis d’excavacions- que es conserva en l’arxiu-dipòsit.

Aquest equipament va néixer als anys vuitanta del segle passat, quan l'Ajuntament de Lleida va començar a invertir recursos econòmics i humans en el coneixement i la protecció del patrimoni arqueològic.

L'Arxiu, situat a l’av. de Fontanet 26 i inaugurat el 2009, és l'última fita d'un llarg recorregut per diversos magatzems, que va culminar amb la construcció un espai expressament dissenyat per contenir les restes del passat i tota la documentació generada per les excavacions fetes a la ciutat i el seu terme. Aquest llegat està disponible per a la consulta d’investigadors, per a activitats de divulgació escolar i per al públic en general.

Un patrimoni obert a la ciutadania

Diumenges d’Arqueologia és el nou nom del calendari de les visites guiades del 2020, que en anteriors edicions portava per títol Diumenges de Portes Obertes.

El 2019, 1.144 persones van participar en la programació i es van atansar per descobrir el mateix patrimoni que ara es mostrarà en el nou cicle: Adoberies, Domus Roma, muralles medievals i l’Arxiu. Cada espai es podrà visitar un diumenge al mes.

Les entrades a tots els equipaments són lliures i gratuïtes. L’única que requereix inscripció prèvia és la de l’Arxiu. Per a més informació: vinearxiuarqueologic@paeria.cat i 973 700 345/616 962 112


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.