Lleida Marxa
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Els Diumenges de Portes Obertes reben enguany més de mil visitants

Data de publicació: 6/12/2017

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida fa un balanç força positiu de la cinquena edició

Les visites gratuïtes dels diumenges al patrimoni arqueològic de la ciutat es reprendran el 14 de gener a les Adoberies de la Rambla Ferran

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

Després de 5 anys de realització dels “Diumenges de Portes Obertes”, la visita a les sales amb restes arqueològiques de la ciutat (les Adoberies, de la Rambla Ferran, les muralles feudals, d’Anselm Clavé; la ‘domus’ o casa romana de l’Auditori, i el magatzem de l’Arxiu Arqueològic de Lleida) la valoració de la darrera temporada és força positiva, donat l’assistència a les mateixes de més de mil visitants, una xifra que es va mantenint al llarg del temps.

El passat 26 de novembre es va cloure l’actual temporada d’aquesta iniciativa de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida. Al llarg de l’any, han estat 1.103 els ciutadans que s’han interessat per conèixer el patrimoni més ocult de la ciutat, aparegut en successives excavacions. L’afluència més nombrosa ha estat a les Adoberies, per on han passat 392 visitants; seguit de les muralles feudals, amb 379; la ‘domus’ romana de l’Auditori, 217, i l’Arxiu Arqueològic de la partida d’Aubarés, 115.

Aquest 2017, per tal de fer més compressibles les restes de la casa romana de l’Auditori, la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha elaborat una restitució en 3D d’aquestes, la qual s’ha incorporat en panells explicatius de cadascuna de les estances de la ‘domus’, i ha condicionat un espai del subsòl de l’Auditori, per poder projectar un audiovisual, on s’explica les restes de la casa romana que es visita i la ciutat romana d’Ilerda, novetats que s’espera puguin estar disponibles al llarg de la pròxima temporada.

Aquesta s’iniciarà el 14 de gener amb la visita a les Adoberies. La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha programat un total de 27 Diumenges de Portes Obertes fins al 22 de juliol, quan s’aturaran les visites pel període vocacional.

Cal recordar que l’entrada a tots els equipaments patrimonials és gratuïta, des de les 10.30 h del matí fins a les 13.30 h del migdia. Només cal fer inscripció prèvia per visitar l’Arxiu Arqueològic. Tràmit que es pot realitzar trucant per telèfon al 973700345 o al 616962112, per organitzar els dos passes, de les 10.30 h i les 12 h.  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.