Lleida Marxa
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

La Paeria es compromet amb la lluita contra la pobresa energètica i la pèrdua d’habitatge

Data de publicació: 2/12/2017

Ofereix servei d’informació i d’assessorament per afrontar emergències per evitar talls en els subministraments bàsics o la pèrdua de l’habitatge habitual. S’informa en un espai web, a través del telèfon gratuït 900844253 i a les oficines dels serveis socials als diferents barris. A més, s’ha repartit un díptic on s’explica què fer o on adreçar-se en cas de situacions de vulnerabilitat

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida manté el seu compromís amb la lluita contra la pobresa energètica i la pèrdua d’habitatge. A través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones i l’àrea de Comerç, Mercats i Consum, es manté el servei d’informació i d’assessorament adreçat a persones amb situació de pobresa energètica i/o dificultats per al pagament de l’habitatge habitual, d’acord amb el que estableix la llei 24/2015. Aquesta llei fa referència a mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

La informació detallada es pot consultar a través del banner específic a la pàgina d’inici de la web de la Paeria i de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones. També es pot fer a través del telèfon gratuït d’informació 900844253,i presencialment a les oficines de serveis socials del diferents barris. L’objectiu d’aquest servei d’informació és que la ciutadania conegui les mesures previstes en la llei 24/2015.

En quant a l’habitatge són en essència:

1. Prevenir la pèrdua de l’habitatge.

2. Accedir a un lloguer social quan no es pot fer front als deute d’hipoteca o lloguer.

En quant a les persones que tenen deutes en les despeses de subministraments:

3. Evitar els talls en els subministraments bàsics garantint els subministraments bàsics d'aigua potable, llum i gas.

Entre les prioritats de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, hi ha la prevenció de situacions de pèrdues d’habitatge i de talls de subministraments bàsics, a través d’ajuts d’emergència, com de la taula d’emergència en habitatge, o facilitant contractes d’habitatges socials, entre altres.

Els Serveis Socials aconsellen que si alguna persona té deutes de subministrament i/o ha rebut avís de tall, té impagaments de lloguer o ha rebut avís de desnonament, es posi en contacte amb els serveis socials del seu barri al més aviat possible, sense esperar a l’últim moment, per tramitar els recursos més oportuns.

Díptic informatiu

L’Ajuntament de Lleida, mitjançant la Comissió local de pobresa energètica de Lleida, ha elaborat un díptic informatiu per informar les persones afectades per situacions de vulnerabilitat relacionades amb els subministraments bàsics de llum, aigua i gas. En aquesta publicació s’explica on s’han d’adreçar en cas d’impossibilitat de fer front a les seves factures o que hagin rebut un avís de tall d’aquests subministraments.

Aquest díptic està redactat en un llenguatge fàcil i entenedor per arribar a tota la ciutadania. S’ha distribuït un miler d’exemplars a les llars municipal i als centres adreçats a les persones grans, als centres cívics municipals i a les entitats socials de la ciutat.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.