Lleida Marxa
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Els agricultors de l’Horta donen a conèixer la seva activitat i productes amb visites comentades

Data de publicació: 11/11/2017

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha participat en les activitats que s’han fet aquest matí dins la iniciativa “Benvinguts a l’Horta”, que posa en valor aquest espai tan singular de Lleida. Larrosa n’ha destacat la cultura de l’esforç, el servei i l’estima per la terra

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

Els agricultors i els productors de l’Horta de Lleida promouen la seva activitat i productes de proximitat a través de la iniciativa “Benvinguts a l’Horta”, que ha organitzat l’àrea de Sostenibilitat de la Paeria per aquesta cap de setmana. El programa proposa dos dies de portes obertes en què la ciutadana pot conèixer de primera mà la qualitat, la varietat i la innovació dels pagesos que hi viuen i treballen. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha participat durant el matí en els diferents activitat que s’han preparat per donar a conèixer les explotacions, el funcionament i les infraestructures d’aquest espai verd, que envolta i caracteritza la ciutat. Larrosa ha destacat la cultura de l’esforç, el servei i l’estima per la terra que trameten els pagesos i els veïns de l’Horta. I ha remarcat que és important divulgar que s’hi fa en aquest espai tan singular de Lleida.

Larrosa ha dit que “Benvinguts a l’Horta” és una proposta que converteix l’Horta en un aparador perquè el pugui gaudir la ciutadania, amb visites guiades, tastos i venda directa. Larrosa ha fet el recorregut per les firmes participants acompanyat per subalcaldessa del districte municipal III del Govern Autònom Municipal de Tiquipaya, Judith Uvaldina Gonzales López, i la tècnica de la Red de Monitoreo de Calidad Ambiental del Municipio de Tiquipaya, Aricel Merida Ayala, que duran dos mesos estan rebent assessorament i intercanviant experiències a l’Ajuntament de Lleida a les àrees municipals de Secretaria General i Medi Ambient.

Les activitats del programa Benvinguts a l’Horta del cap de setmana:

-Hort a la carta (Camí de Rufea): Producció i venda directa d’hortalisses ecològiques. Les tècniques tradicionals per la producció d’hortalisses i ecològiques de qualitat. Visita a les 10.30 i a les 16 hores.

-Codi 0 (Partida de Montcada): Cria de gallines ponedores ecològiques. Descobreix com és una granja de gallines felices de veritat! Visita a les 11 i a les 12 hores.

-Sanui Fruits (Partida de Torres de Sanui): Com funciona una central fructícola? Organització, conservació i comercialització de la fruita de l’Horta. Visita a les 12 hores.

-Punt Eco (Partida Sot de Fontanet): Visita a l’hort escolar i terapèutic de Punt Eco i descobreix els beneficis de l’hort per la salut. Visita a les 12 i a les 13 hores.

-Fruites Blanch (Partida de Granyena): Dels arbres fruiters a l’obrador artesanal d’elaboració de melmelades. Visita a les 16 i a les 17 hores.

Diumenge 12 de novembre les activitats organitzades són:

-Els regs tradicionals de Pinyana (Partida de Vallcalent): Visita guiada de descoberta dels regs tradicionals de l’Horta de Lleida. A càrrec de la Junta de Sequiatge de Lleida. Visita a les 11 hores.

-Aromes de Can Roselló (Camí d’Albatàrrec): Visita per descobrir el cultiu de lavanda i les seves aplicacions en aromateràpia. Exposició de pintures dels camps de lavandes i degustació de xocolata calenta amb aroma de lavanda. Visita a les 12 hores.

-Sanui Fruits (Partida de Torres de Sanui): Com funciona una central fructícola? Organització, conservació i comercialització de la fruita de l’Horta. Visita a les 12 hores.

Per arribar a les explotacions es pot consultar el plànol a la web de la regidoria de l’Horta o a través d’un codi QR en el fulletó editat sobre l’activitat Benvinguts a l’Horta de Lleida.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.