Lleida Marxa
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

L’Horta de Lleida s’obre a la ciutadania

Data de publicació: 5/11/2017

Amb jornades de portes obertes a diverses explotacions agràries i ramaderes, que inclouen visites guiades, degustacions i venda directa dels agricultors. Totes les activitats són gratuïtes

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

L’Horta de Lleida s’obre el proper cap de setmana a la ciutadania a través del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida, una iniciativa de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria que es va iniciar el 2011 amb la finalitat de posar en valor aquest espai tan singular de Lleida, donar a conèixer la feina dels pagesos i difondre aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat. 

L’objectiu d’aquesta activitat és que els lleidatans i lleidatanes de Lleida coneguin de primera mà mitjançant jornades de portes obertes a explotacions agràries i ramaderes com és el dia a dia dels pagesos, les fruites i verdures que es conreen, les formes de conreu, la maquinària que s’utilitza, els processos de manipulació i confecció de productes, etcètera.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha destacat que aquestes jornades de descoberta de l’Horta tenen com a objectiu posar en valor l’activitat de l’Horta i atansar les seves peculiaritats a la ciutadania a través d’un un ampli ventall d’activitats gratuïtes. En les visites, a més de conèixer els valors de l’Horta i l’activitat agrària més tradicional, es podran descobrir altres activitats més innovadores com la producció ecològica, l’elaboració de melmelades, el cultiu de plantes aromàtiques i fins hi tot un projecte d’agricultura terapèutica.

Dissabte 11 de novembre tindran lloc les següents activitats:

- Hort a la carta (Camí de Rufea): Producció i venda directa d’hortalisses ecològiques. Les tècniques tradicionals per la producció d’hortalisses i ecològiques de qualitat. Visita a les 10.30 i a les 16 hores.

- Codi 0 (Partida de Montcada): Cria de gallines ponedores ecològiques. Descobreix com és una granja de gallines felices de veritat! Visita a les 11 i a les 12 hores.

- Sanui Fruits (Partida de Torres de Sanui): Com funciona una central fructícola? Organització, conservació i comercialització de la fruita de l’Horta. Visita a les 12 hores.

- Punteco (Partida Sot de Fontanet): Visita a l’hort escolar i terapèutic de Punt Eco i descobreix els beneficis de l’hort per la salut. Visita a les 12 i a les 13 hores.

- Fruites Blanch (Partida de Granyena): Dels arbres fruiters a l’obrador artesanal d’elaboració de melmelades. Visita a les 16 i a les 17 hores.

Diumenge 12 de novembre les activitats organitzades són:

- Els regs tradicionals de Pinyana (Partida de Vallcalent): Visita guiada de descoberta dels regs tradicionals de l’Horta de Lleida. A càrrec de la Junta de Sequiatge de Lleida. Visita a les 11 hores.

- Aromes de Can Roselló (Camí d’Albatàrrec): Visita per descobrir el cultiu de lavanda i les seves aplicacions en aromateràpia. Exposició de pintures dels camps de lavandes i degustació de xocolata calenta amb aroma de lavanda. Visita a les 12 hores.

- Sanui Fruits (Partida de Torres de Sanui): Com funciona una central fructícola? Organització, conservació i comercialització de la fruita de l’Horta. Visita a les 12 hores.

Per arribar a les explotacions es pot consultar el plànol a la web de la regidoria de l’Horta o a través d’un codi QR en el fulletó editat sobre l’activitat Benvinguts a l’Horta de Lleida.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.