Lleida Marxa
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Reunió a la Seu Vella de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores per fer seguiment de les diferents àrees temàtiques

Data de publicació: 4/10/2017

Lleida presideix la Xarxa fins l’any que ve i en coordina les reunions, els tallers i els treballs que els municipis integrants fan entorn al món educatiu. Els resultats es presentaran en la 13a Trobada que tindrà lloc a la ciutat al mes de febrer

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

La Seu Vella de Lleida ha acollit aquest dimecres la quarta reunió de treball de la Comissió de Seguiment de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i l’Esport, Montse Parra, ha presidit la reunió, que ha comptat amb l'assistència de la secretària tècnica de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, Marina Canals, i dels representants dels municipis membres de la comissió.

En aquesta reunió s’ha valorat el treball que s’ha fet i es fa a les diferents xarxes temàtiques i que presentaran en la 13a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que tindrà lloc a Lleida els dies 1 i 2 de febrer de 2018.

Actualment hi han 7 xarxes temàtiques, en les quals diferents municipis de l'estat, treballen i analitzen pràctiques i propostes per desenvolupar en els municipis, per situar l'educació a l'eix de les polítiques, les accions i els programes que es puguin portar a terme. En cadascuna de les xarxes participen entre 15 i 20 municipis.

Les xarxes temàtiques s’han estructurat en les següents àrees:

1. La prevenció de l'absentisme i l’abandó escolar. Aprofundiment de polítiques tendents a la prevenció del fracàs escolar i, en especial, a la integració de menors i les seves famílies en situació de risc d'exclusió.

2. Acompanyament a famílies en la construcció de ciutats educadores.

3. Ciutat educadora i turisme responsable: El patrimoni com valor identitari de les ciutats.

4. Un model d'impuls de la Formació Professional des del món local.

5. La formació artística per a la cohesió social.

6. Què fem els ajuntaments per compensar desigualtats?

7. Aprenentatge servei com a instrument de cohesió social

Des del gener del 2016 l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, presideix la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que situa la ciutat al capdavant de l’ens i referma la seva vocació en l’educació, un dels seus puntals més importants. Fins l’any que ve, Lleida serà la coordinadora de les reunions, els tallers i els treballs que els municipis integrants fan entorn al món educatiu, així com també del pròxim congrés, al febrer de 2018.

Els objectius de Lleida al capdavant de la xarxa són reforçar el paper dels municipis com a agents educatius i socials en tots els àmbits de gestió i de decisió política; impulsar i promoure la xarxa amb accions i línies de treball conjuntes; establir relacions amb altres institucions i difondre l’opinió de la xarxa en tots els àmbits de gestió.

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores està formada per 181 municipis, la més nombrosa de les integrades a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), amb 429 en total. Lleida, que va rebre el relleu de Rivas Vaciamadrid, presideix la comissió de seguiment, que està integrada pels representants polítics i els tècnics i les tècniques dels següents ajuntaments: Sevilla, Alcoi, Argamasilla de Calatrava, Avilés, Barcelona, Rivas Vaciamadrid, Sant Just Desvern, Vitòria, Saragossa, Granollers i Lleida.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.